Duurzame trend

Urban Mining

Met urban mining ‘oogsten’ we bouwmaterialen en grondstoffen uit een gebouw, wat daarna gesloopt wordt. Alle bruikbare materialen krijgen een tweede leven in een ander bouwwerk; zo gaat er niets verloren. Oskam maakt als koploper in duurzaamheid graag deel uit van de urban mining beweging. Betrek ons op tijd bij uw circulaire sloopproject en wij slopen kosteloos!

 

Wat is urban mining?

Urban mining is niet hetzelfde als recycling. Het gaat nog een stap verder. Bij recycling worden namelijk van bestaande producten grondstoffen gemaakt; een proces dat alsnog bewerkelijk is. Urban mining daarentegen gaat om 100% hergebruik; het is daarmee echt ‘cradle-to-cradle’. We willen bijvoorbeeld een stalen balk van een gebouw na de ‘oogst’ ook weer rechtstreeks zo inzetten op de nieuwe bestemming.

Uw sloopproject is geld waard!

Het grootste voordeel van urban mining voor u: geldbesparing. Geef ons de tijd, en wij slopen kosteloos. Zo werkt dat:

 

1Created with Sketch.
Materialenscan

Voorafgaand aan de urban mining inventariseren we de waarde van een bouwwerk, door middel van een zogenaamde materialenscan.

2Created with Sketch.
Analyserapport

Na de scan krijgt u van ons een analyserapport waarin staat wat er in het pand aan gegarandeerde waarde aanwezig is.

3Created with Sketch.
Oogsten

We ontmantelen het bouwwerk en ontdoen dit van bruikbare grondstoffen, zodat we deze zoveel mogelijk kunnen hergebruiken.

4Created with Sketch.
Verhandelen

We verhandelen alle bruikbare materialen voor u op het circulaire platform Insert, waarvan wij zelf mede-initiatiefnemer zijn.

5Created with Sketch.
Verzilveren

De opbrengst vertaalt zich voor u naar een korting op de factuur voor onze werkzaamheden.

Urban mining bij sloop én infra

De meeste voldoening halen wij uit projecten waar we al ruim voor de sloopdatum bij betrokken zijn. Als koploper in circulair slopen, schuiven we graag tijdens de planvormingsfase al bij u aan om mee te ontwikkelen. Urban mining als principe geldt bij ons niet alleen voor sloop; ook bij infraprojecten werken wij zoveel mogelijk circulair. Denk hierbij aan hergebruik van bestratingsmaterialen, bomen en meer.

mEER WETEN OVER URBAN MINING?

Laat ons weten wanneer we u kunnen bereiken en één van onze productspecialisten neemt contact met u op. Vervolgens kunnen we alle wensen en ideeën betreffende Urban Mining en onze specifieke Urban Mining Scan met u doornemen.

om

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.