Aandacht voor mens en milieu

Duurzaam sloopbedrijf in Utrecht

Met de Oskam Groep uit Utrecht kiest u voor een duurzaam sloopbedrijf, dat grondstoffen door middel van ‘urban mining’ zoveel mogelijk duurzaam hergebruikt. En u profiteert hiervan, met kortingen op onze sloopwerkzaamheden. Wij slopen circulair en werken met aandacht voor mens en milieu. Onze duurzame ambities worden ondersteund door certificeringen beoordelingsrichtlijn SVMS-007, BREEAM en de Verificatieverklaring Circulair Sloopproject.

 

WAT BETEKENT DUURZAAM SLOPEN BIJ OSKAM?

Duurzaam slopen, ook wel circulair slopen betekent verantwoord omgaan met de schaarse grondstoffen die er zijn. In overeenstemming met de circulariteitsdoelen van het Rijk, minimaliseren wij grondstofgebruik én CO2-uitstoot. Dit komt tot uiting in al onze werkzaamheden. Voorbeelden van hoe wij op een duurzame manier te werk gaan:

  • Mee-ontwikkeling. Wij adviseren u over de duurzame aanpak van uw sloopproject.
  • Sloop met behoud van materialen. We ontmantelen waar mogelijk door middel van renovatiesloop, met oog voor zo min mogelijk beschadiging van materialen;
  • Sloop volgens de BREEAM-methode. Zo minimaliseren wij CO2-uitstoot.
  • Urban mining. Hoogwaardig hergebruik van gebruikte bouwmaterialen is ons uitgangspunt. Die verkopen wij vervolgens door aan het circulaire platform insert.nl.
  • Verificatieverklaring Circulair Slopen. Wij implementeren circulariteit verregaand in de voorbereiding én uitvoering van een sloopproject. Lees hier meer over op de website van SVMS.

De stappen van een duurzaam sloopproject

Het grootste voordeel van duurzaam slopen voor u: geldbesparing. Geef ons de tijd, en wij slopen kosteloos. Zo werkt dat:

 

1Created with Sketch.
Materialenscan

Voorafgaand aan de duurzame sloop inventariseren we de waarde van een bouwwerk, door middel van een zogenaamde materialenscan.

2Created with Sketch.
Analyserapport

Na de scan krijgt u van ons een analyserapport waarin staat wat er in het pand aan gegarandeerde waarde aanwezig is.

3Created with Sketch.
Oogsten

We ontmantelen het bouwwerk en ontdoen dit van bruikbare grondstoffen, zodat we deze zoveel mogelijk kunnen hergebruiken.

4Created with Sketch.
Verhandelen

We verhandelen alle bruikbare materialen voor u op het circulaire platform Insert, waarvan wij zelf mede-initiatiefnemer zijn.

5Created with Sketch.
Verzilveren

De opbrengst vertaalt zich voor u naar een korting op de factuur voor onze werkzaamheden.

Urban mining

Een veelgehoord woord bij duurzame sloopbedrijven: urban mining. Wij zien een sloopgebouw als ‘mijn’, waaruit we hoogwaardige materialen kunnen delven en vervolgens opnieuw kunnen inzetten. Hoogwaardig hergebruik betekent: een kozijn weer gebruiken als kozijn in een ander project. Cradle-to-cradle dus. Niet meer dan logisch, vinden wij. Zo slopen we op een duurzame, toekomstbestendige manier en sparen we het milieu. Ga naar de pagina ‘urban mining’ voor meer informatie. 

duurzaam sloopbedrijf

Profiteer van onze expertise

Duurzaamheid zit al sinds de start van het bedrijf in ons DNA. Als vooroploper in duurzaam slopen zijn wij graag vanaf de planfase bij uw project betrokken, denk aan minimaal een halfjaar voor de sloopdatum. Hierdoor is het mogelijk het complete sloopproject onder de Verificatieverklaring Circulair Slopen uit te voeren. Dit geeft ons de kans om uw slooppproject op een zo verantwoord mogelijke manier vorm te geven. Zowel op het gebied van duurzaamheid als op het vlak van (kosten)efficiëntie denken wij graag met u mee. 

SAMENWERKEN MET ONS DUURZAME SLOOPBEDRIJF?

Laat ons weten wanneer we u kunnen bereiken en één van onze productspecialisten neemt contact met u op. Vervolgens nemen we alle wensen en ideeën over de duurzame aanpak van uw sloopproject met u door.

om

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.