Aandacht voor mens en milieu

Circulair sloopbedrijf in Utrecht

Heeft werken met oog voor mens en milieu voor u net zo’n hoge prioriteit als voor ons? Dan werken we als circulair sloopbedrijf graag met u samen. Slopen met behoud van de waarde van materialen en grondstoffen zit verankerd in onze organisatie. Onze BRL SVMS-007 certificering, de mogelijkheid voor BREEAM slopen en de Verificatieverklaring Circulair Sloopproject zijn hiervan het bewijs. En u profiteert, met kortingen op onze sloopwerkzaamheden!

 

WAT BETEKENT CIRCULAIR SLOPEN BIJ OSKAM?

Bij circulair slopen nemen we de verantwoordelijkheid voor de grondstoffen en de energie die gemoeid zijn bij onze werkzaamheden. Onze duurzame impact verspreidt zich door partners op een enthousiaste manier bewust te maken van wat deze aanpak oplevert. Zo dragen wij bij aan een duurzame aarde:

  • Mee-ontwikkeling. Wij adviseren u over de duurzame aanpak van uw sloopproject.
  • Sloop met behoud van materialen. We ontmantelen waar mogelijk door middel van renovatiesloop, met oog voor zo min mogelijk beschadiging van materialen.
  • Sloop volgens de BREEAM-methode. Zo minimaliseren wij CO2-uitstoot.
  • Urban mining.We oogsten gebruikte bouwmaterialen door middel van urban mining. Deze materialen verkopen we door aan het circulaire platform insert.nl voor hoogwaardig hergebruik.
  • Verificatieverklaring Circulair Slopen. Wij implementeren circulariteit verregaand in de voorbereiding én uitvoering van een sloopproject. Lees hier meer over op de website van SVMS.

De stappen van een circulair sloopproject

Het grootste voordeel van circulair slopen voor u: geldbesparing. Geef ons de tijd, en wij slopen kosteloos. Zo werkt dat:

 

1Created with Sketch.
Materialenscan

Voorafgaand aan de duurzame sloop inventariseren we de waarde van een bouwwerk, door middel van een zogenaamde materialenscan.

2Created with Sketch.
Analyserapport

Na de scan krijgt u van ons een analyserapport waarin staat wat er in het pand aan gegarandeerde waarde aanwezig is.

3Created with Sketch.
Oogsten

We ontmantelen het bouwwerk en ontdoen dit van bruikbare grondstoffen, zodat we deze zoveel mogelijk kunnen hergebruiken.

4Created with Sketch.
Verhandelen

We verhandelen alle bruikbare materialen voor u op het circulaire platform Insert, waarvan wij zelf mede-initiatiefnemer zijn.

5Created with Sketch.
Verzilveren

De opbrengst vertaalt zich voor u naar een korting op de factuur voor onze werkzaamheden.

We brengen circulaire mogelijkheden in kaart

Al in de planfase van uw sloopproject brengen we de mogelijkheden van circulair sloopwerk voor u in kaart. Dit geeft ons de kans om uw project op een zo verantwoord mogelijke manier vorm te geven. Uw complete sloopproject kunnen we onder de Verificatieverklaring Circulair Slopen uitvoeren. Zowel op het gebied van duurzaamheid als op het vlak van (kosten)efficiëntie denken wij daarin graag met u mee. 

duurzaam sloopbedrijf

Circulair slopen: hoe anders?

Als circulair sloopbedrijf sluiten we aan bij de doelstelling van het Rijk om in 2030 voor 50% circulair te zijn. Iets wat wij als vanzelfsprekend zien. Al sinds onze oprichting zetten we ons in om zo min mogelijk energie én grondstoffen te verspillen bij onze circulaire sloopwerkzaamheden. Dit uit zich in onze BRL SVMS-007 certificering, de mogelijkheid voor BREEAM slopen en de Verificatieverklaring Circulair Sloopproject. Ook onze betrokkenheid bij de oprichting van circulair platform Insert is hiervan een voorbeeld.

SAMENWERKEN MET ONS CIRCULAIRE SLOOPBEDRIJF?

Laat ons weten wanneer we u kunnen bereiken en één van onze productspecialisten neemt contact met u op. Vervolgens nemen we alle wensen en ideeën over de duurzame, circulaire aanpak van uw sloopproject met u door.

om

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.