ONGEËVENAARD IN

Circulair slopen

De Oskam Groep staat aan de wieg van circulair slopen. We zijn één van de koplopers in het werken volgens de BRL SVMS-007 certificering voor duurzame sloop. Graag zijn wij hierbij uw flexibele en proactieve totaalpartner. Van renovatiesloop waarbij we kantoorpanden transformeren naar woningen, tot de sloop van een winkelcentrum. Alles zoveel mogelijk circulair. De meeste voldoening halen wij uit projecten waar wij al ruim voor de sloopdatum bij betrokken zijn, zodat we hier onze duurzame stempel op kunnen drukken. Uw project met ons bespreken?

Neem contact op

Materialenscan en inventarisatie

Als een bouwwerk geruime tijd vóór de sloopplannen al ter beschikking staat, stelt dit ons in staat om hier ‘urban mining’ op toe te passen. We ontmantelen dan het bouwwerk en ontdoen dit van bruikbare grondstoffen, zodat we deze zoveel mogelijk kunnen hergebruiken. Voorafgaand aan de circulaire sloop inventariseren we daarom de waarde van een bouwwerk, door middel van een zogenaamde materialenscan.

Na deze scan krijgt u van ons een analyserapport waarin staat wat er in het pand aan gegarandeerde waarde aanwezig is. Deze verzilveren we met behulp van het circulaire platform Insert, waarvan wij zelf mede-initiatiefnemer zijn. Hoe eerder u ons aan tafel uitnodigt, hoe meer waarde u hieruit kunt halen. Met genoeg tijd kunnen wij zelfs kostenneutraal werken.

BREEAM-methode

De BREEAM-methode is een onderdeel van onze duurzame aanpak. Het is een instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. 

Lees meer over BREEAM

Profiteer maximaal van onze expertise
in duurzaamheid

Om ons de tijd te geven om onze visie wat betreft duurzaamheid en circulariteit van uw project samen met u uit te voeren, schuiven wij graag al vroeg bij u aan. Het liefst al in de planvormingsfase van een project, want we willen graag mee-ontwikkelen. Zowel op het gebied van duurzaamheid als op het vlak van (kosten)efficiëntie denken wij graag met u mee. Niet voor niets zijn we vaak projectpartner bij onderhandse aanbestedingen; dit dankzij onze uitgebreide expertise op dit gebied en onze uitstekende connecties.

Lees meer over onze aanpak

ONZE MEERWAARDE EN BELOFTEN

Waarom kiest u voor Oskam?

  

laborersCreated with Sketch.
Ervaren

Met meer dan 50 jaar aan ervaring met sloop en infra is ons vakmanschap gewaarborgd voor de toekomst.

Koploper in duurzaamheid

Het eerste Nederlandse bedrijf met een vier-sterren excellent sloop certificaat.

Totaalexpert

U heeft naast ons alleen nog een bouwer nodig.

clipboardCreated with Sketch.
Transparant

Afspraak is afspraak, en als we iets afwijkends tegenkomen tijdens het project, communiceren we dit altijd actief.

logical-thinkingCreated with Sketch.
Kostenefficiënt

Omdat we slim werken, schrijven we per saldo nooit meerwerk.

ShapeCreated with Sketch.
We zitten kort op het werk

We sturen wekelijks bij; u krijgt dan direct een update van de voortgang.

Uw project bespreken?

WIJ VERTELLEN U GRAAG OVER CIRCULAIR SLOPEN

om

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.