Circulaire duurzaamheid

BREEAM

Duurzaamheid en circulariteit zijn bij Oskam een gegeven. Daarom slopen wij ook volgens de BREEAM-methode. Bij een BREEAM-bouwproject minimaliseert u de CO2-uitstoot bij alle werkzaamheden, bij zowel het bouwen als bij het slopen. Het certificaat voor de methode wordt vaak afgegeven bij grootschalige nieuwbouwprojecten en renovaties. Heeft duurzaam werken voor u net zo’n hoge prioriteit als voor ons? Dan werken we graag samen!

Wat is BREEAM?

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is een duurzaamheidskeurmerk. Het keurmerk zegt hiermee iets over de milieu-impact van een bouwproject (en dus ook de sloop). De methode vergt veel voorbereiding, want alle stappen in het project moeten met zo min mogelijk CO2-uitstoot gebeuren. Een externe auditor controleert het project, en beoordeelt of u de certificering krijgt. De volledige bouwketen krijgt het BREEAM-certificaat, inclusief de sloop.

BREEAM slopen

Hoeft uw gebouw niet op de BREEAM-methode te worden gebouwd, maar wilt u dezelfde systematiek wél toepassen op het sloopgedeelte? Dat kan bij Oskam. We hebben een BRL SVMS-007 certificering, wat inhoudt dat wij alles inzetten op duurzaam slopen. Kiest u voor circulair slopen, dan maakt u vóór de bouw al een stap in duurzaamheid.

Ga naar circulair slopen

Verschillende maten van duurzaam slopen

De BREEAM methode is een prachtige methode om een bouwproject aan te gaan, maar kost tevens veel tijd. Tijd die de meeste opdrachtgevers helaas niet altijd hebben. Bij de Oskam Groep hebben we de mogelijkheid om BREEAM te slopen, maar voor projecten die wat sneller voltooid moeten worden bieden we verschillende maten van duurzaam slopen aan. We zullen altijd in de beginfase in kaart brengen wat de mogelijkheden zijn van circulair sloopwerk. Als totaalontzorger hebben we voor elk project een oplossing.

Als eerste bedrijf een BREEAM-NL project

Als bedrijf dat al meer dan 50 jaar duurzaamheid uitdraagt, zijn wij er trots op dat wij het eerste Nederlandse bedrijf zijn dat een project volledig volgens de BREEAM methode voltooid heeft. In 2016 hebben wij mee mogen werken aan het project waarbij wij volledig conform de BREEAM methode het sloopwerk hebben verzorgd en het eerste Nederlandse bedrijf zijn dat het keurmerk heeft mogen ontvangen.

Ik wil meer weten

Wilt u meer informatie over BREEAM slopen en wat onze specialisten hierin precies voor u kunnen betekenen? Vul het onderstaande formulier in. We hebben contact!