GESCHIEDENIS

MEER DAN 50 JAAR

De geschiedenis van de Oskam Groep gaat terug naar 1948, wanneer Oskam als tuinbouw-loonbedrijf gevestigd wordt in de Meern. In die tijd was Vleuten - De Meern nog een tuinbouwgebied, waarbij de activiteiten van Oskam zich voornamelijk richtten op loonspuiten en onkruidverdelging.

In 1964 nam W.E. Oskam het bedrijf van zijn vader over en breide de activiteiten langzaam uit met loonwerkzaamheden zoals frezen in de kassen, kraanspitten en grondwerk. Vanaf 1965 wordt het aannemersbedrijf opgericht en klonk het startsein voor demontage, renovatie- en totaalsloop en infrastructurele werkzaamheden waardoor Oskam groep uit heeft kunnen groeien tot wat het vandaag is.

Duurzaamheid in ons DNA

Al vanaf het eerste uur zit duurzaamheid in ons DNA. Bovendien vinden we het al vanaf de jaren ’60 belangrijk dat we met vakmensen werken die doen waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Dan ontwikkel je namelijk de beste in het vak.

Deze instelling heeft ervoor gezorgd dat we een van de eerste bedrijven waren die werkten aan asbestsanering en dat we aan de basis hebben gestaan van de huidige wet- en regelgeving omtrent asbestverwijdering. Ook zijn we ons steeds meer bezig gaan houden met circulair slopen, waarbij zoveel mogelijk materialen hergebruikt worden. In 2016 hebben we als allereerste Nederlandse bedrijf een sloop volgens de BREEAM methode voltooid.

Oskam Groep | BREEAM artikel STEDENBOUW