professionele asbestverwijdering

Asbestinventarisatie Utrecht

Als ervaren asbestspecialist uit Utrecht voeren wij graag uw asbestverwijdering uit. Omdat de asbestinventarisatie altijd door een onafhankelijk bedrijf gedaan moet worden, besteden wij de inventarisatie altijd voor u uit aan een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf. We hebben al expertise met asbest sinds 1988, dus bij ons is uw project in goede handen! Uiteraard werken we altijd volgens de laatste eisen en strenge wet- en regelgeving.

 

asbestinventarisatie utrecht

Wilt u ons inhuren voor uw asbestverwijdering in Utrecht? Of wilt u eerst vrijblijvend advies ontvangen over sloopwerk via Oskam? Neem dan contact op.

doorpakken bij aanwezigheid van asbest

Allereerst gefeliciteerd, want u wilt aan de slag met een pand of object in Nederland. Een mooie mijlpaal. En uw plannen zijn ongetwijfeld ambitieus. Helaas kan uw project bij de constatering van asbest behoorlijk wat vertraging oplopen. Dat wilt u snel geregeld hebben. Bij de Oskam Groep pakken we direct door, want na de asbestinventarisatie voeren wij direct de sanering uit. Snel schakelen dus.

Wanneer is asbestinventarisatie verplicht?

Als je asbest door een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf (zoals wij) wilt laten verwijderen, is een asbestinventarisatie altijd verplicht. Wil je als particulier de asbest zelf verwijderen, dan kan dat alleen onder strikte voorwaarden. Je moet dit altijd van tevoren bij de gemeente melden.  Die kan vervolgens aanvullende eisen stellen, zoals bijvoorbeeld het laten opstellen van een asbestinventarisatierapport.
Ook na aankoop van onroerend goed kan het verstandig zijn om hier een inventarisatie op te doen, om kosten in de toekomst te voorkomen.

Asbestinventarisatierapport 

De inventarisatiebureaus waar wij mee samenwerken, stellen altijd een compleet asbestinventarisatierapport op. Dit gebeurt aan de hand van uw eisen. Afhankelijk van de sloopplannen kan het rapport gaan om diverse doeleinden:

  • Voor enkel verwijdering van bronnen in het rapport
  • Voor renovatie, waarbij de bouwkundige integriteit behouden blijft
  • Volledige renovatie
  • Totaalsloop

Wat staat er in een asbestinventarisatierapport?

In een rapport wordt vermeld:

  • Wat voor asbest aanwezig is
  • Welke soort asbest het is
  • Of en onder welke condities en risicoklasse het asbest verwijderd moet worden.

Het asbestinventarisatierapport besteden wij altijd uit aan 1 van onze vaste partijen, om u zoveel mogelijk moeite te besparen.

 

Hoe lang is een asbestinventarisatie geldig?

Moet volgens het asbestinventarisatierapport het asbest gesaneerd worden? Dan mag dit gebeuren tot maximaal 3 jaar nadat het inventarisatierapport is opgesteld. Is het rapport ouder dan 3 jaar, dan moet deze voorafgaand aan de sanering geactualiseerd worden.

Moet asbest altijd verwijderd worden?

Het aangetroffen asbest hoeft niet altijd verwijderd te worden. Er is geen saneringsplicht, en soms is het voordeliger om het asbest te laten zitten. Duurzaam afschermen zou hierbij ook bijvoorbeeld een optie kunnen zijn

Asbestverwijdering

DE PRIJS VAN asbestinventarisatie bij Oskam

De prijs van een asbestinventarisatie hangt af van jouw wensen, want jij bepaalt wat er geïnventariseerd moet worden. Een asbestinventarisatiebedrijf kan je hierover ook verder adviseren. De kosten kunnen variabel zijn, want er kunnen altijd meerdere bronnen van asbest aanwezig zijn. Behalve van jouw wensen als klant, hangen de werkelijke kosten van inventarisatie altijd af van wat de inventariserende partij uiteindelijk aantreft op de locatie. Uiteraard komen hier de kosten voor het verwijderen van het asbest door Oskam nog bij.

asbestverwijdering door oskam

 

asbestinventarisatie in Utrecht? Oskam helpt je.

Vul dit formulier in en ontvang binnen één werkdag een offerte van ons.

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.