Je hebt asbest gevonden in de kruipruimte en je wilt dat laten verwijderen. Oskam heeft ruim 30 jaar ervaring met het verwijderen van asbest op moeilijk bereikbare plekken. We vertellen je graag meer over hoe je asbest in de kruipruimte herkent en hoe wij dit verwijderen. 

Hoe herken je asbest in de kruipruimte?

Een asbestinventarisatiebureau bepaalt of het verdachte materiaal in de kruipruimte ook daadwerkelijk asbest is. Vaak is het zo dat oude rioolleidingen van asbest gemaakt zijn. Dit is de meest voorkomende bron in een kruipruimte. Daarnaast vind je vaak restanten van deze buizen aanwezig in de kruipruimtes. Die zijn blijven liggen nadat buizen vervangen zijn, bijvoorbeeld na een lekkage.

Wilt u ons inhuren voor uw asbestverwijdering? Of wilt u eerst vrijblijvend advies ontvangen over sloopwerk via Oskam? Neem dan contact op.

Hoe verwijderen we asbest in de kruipruimte?

Asbest in je kruipruimte verwijderen we bijna altijd als volgt:

  • We bouwen een containment en zorgen voor een luchtdichte ruimte.
  • Vlakbij het vloerluik wordt een douchecabine geplaatst. Zo kunnen de medewerkers zich ontdoen van hun wegwerpkleding en de doucheprocedure starten, waarna ze weer hun eigen kleding kunnen aantrekken.
  • Een mangatwacht blijft bij het vloerluik staan, terwijl er één of twee medewerkers de kruipruimte in gaan. Als er wat gebeurt, is altijd iemand die dan kan helpen.
  • Met handgereedschap verwijderen we de asbest. We halen de buis met asbest weg door hem voorzichtig los te wrikken of door gecontroleerd een paar tikjes te geven. 
  • Vervolgens verpakken we alles in de kruipruimte en maken we alles schoon.
  • We doorlopen de toplaag van het zand, zodat er geen restanten asbest achterblijven.
  • Door een laboratorium wordt een eindmeting gedaan. Daarbij wordt gekeken of alles goed verwijderd en schoongemaakt is en of we onder de grenswaarde blijven van de gemeten lucht.
  • Tot slot voert het laboratorium een visuele inspectie uit, waarbij wordt gekeken of alles schoon is. Als de meting en visuele inspectie in orde zijn, bouwen we het containment weer af en is deze weer voor je toegankelijk. 

Wat kost het verwijderen van asbest in de kruipruimte?

De kosten van het verwijderen van asbest in je kruipruimte hangt af van hoeveel asbest er aanwezig is en hoe groot je kruipruimte is. Aan de hand van een asbestinventarisatierapport bepalen we de kosten. Dit rapport wordt opgesteld door een asbestinventarisatiebedrijf. Wij kunnen dit voor je verzorgen of je kunt dit rechtstreeks regelen met een inventarisatiebedrijf.

Hoelang duurt het verwijderen van asbest in de kruipruimte?

Door de slechte bereikbaarheid en beperkte werkruimte is het verwijderen van asbest in een kruipruimte vaak bewerkelijker dan een andere sanering. Hierdoor kan het voorkomen dat het saneren niet in één dag uitgevoerd kan worden.

vragen over het verwijderen van asbest in je kruipruimte? Oskam helpt je. 

om

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.